dalembert strategy

Sistemi D’Alembert – Historia dhe Analiza

Jean-le-Rond D’Alembert nuk ka patur një fëmijëri shumë të mirë. Ai ishte pasardhës i paligjshëm i një oficeri të famshëm francez të shekullit të 18-të dhe praktikisht u braktis kur ishte fëmijë. D’Alembert e kaloi fëmijërinë e tij në varfëri relative, pavarësisht parave që babai i tij u dërgonte prindërve të tij birësues. Megjithatë, ai arriti të merrte një arsim të mirë – dhe shpejt filloi të gërmohej në matematikë dhe idetë e Isak Njuton.

Si pjesë e projekteve të tij, D’Alembert krijoi një sistem bastesh që mbajnë emrin e tij që përdoren edhe sot.

Koncepti dhe si funksionon

Sistemi D’Alembert është vërtet i thjeshtë, veçanërisht në krahasim me strategjitë si Labouchere, për shembull. Ideja kryesore është shumë e ngjashme me sistemin klasik Martingale, por me një dallim të rëndësishëm – progresi i bastit në metodën D’Alembert është shumë më i sheshtë se dyfishimi agresiv i Martingale. Kjo rezulton në një nga strategjitë më të sigurta dhe më të lehta për t’u ekzekutuar.

Sistemi është dizajnuar për të funksionuar për baste që kanë një shans për të fituar afërsisht 50% – të ashtuquajturat baste “të sheshta”. Ato përfshijnë ngjyrë të kuqe/zezë, çift/tek dhe 1-18/19-36. Logjika është se ato baste përfundimisht do të sheshohen/barazohen – një seri e gjatë me ngjyrë të kuqe me siguri do të pasohet nga një seri e gjatë e zezë.

Duhet të përcaktoni një “njësi” që do të jetë shtylla kurrizore e strategjisë suaj D’Alembert. Mund të jetë një çip ose një shumë e zgjedhur parash – varet nga ju. Mund të jetë shumë e vogël ose e madhe sa ju dëshironi, por mbani mend se mund të përfundoni duke vënë bast disa prej tyre në të njëjtën kohë, kështu që duhet të siguroheni që vlera e njësisë të jetë jo më shumë se 1% e fondeve tuaja totale. Ekspertët pretendojnë se sasia më e sigurt është ose 0.50% ose 0.33%

Jean le Rond d'Alembert
Jean le Rond d’Alembert
(1717 – 1783)

Strategjia konsiston në rritjen graduale të bastit tuaj kur humbni lojëra dhe duke e ulur gradualisht atë kur fitoni. Ju filloni me një njësi dhe shtoni ose hiqni një njësi të vetme kur është e nevojshme. Tabela e mëposhtme do t’ju ndihmojë të kuptoni se si mund të shkojë një lojë tipike kur përdorni sistemin D’Alembert.

Sistemi D’Alembert
Sistemi D’Alembert

Siç mund ta shihni, edhe kur numri i fitoreve dhe humbjeve është identik, përsëri ju dilni me fitim.

Avantazhet e sistemit D’Alembert

Sa i përket strategjive të sigurta të basteve, sistemi D’Alembert është patjetër e para. Mund ta përdorni atë në cilindo nga faqet e internetit më të mira të kazinove online në Maqedoninë e Veriut, si psh bet365, 22bet, 1xbet, me sasi relativisht të vogël parash, ndërsa natyra e progresit ju mbron nga arritja e kufijve të frikshëm të tabelës – gjë që mund të jetë një dukuri e zakonshme kur përdorni shumë strategji të tjera të ruletës. Sigurisht, humbja e tmerrshme nuk përjashtohet kurrë – por në përgjithësi, është shumë e vështirë të arrish humbje të larta gjatë përdorimit të këtij sistemi.

A ndihmon strategjia D’Alembert?

Strategjia e D’Alembert është në thelb një strategji e mirë për fillestarët kur bëhet fjalë për ruletën. Në planin afatgjatë, ai mund të sjellë një fitim, edhe pse jo të madh, por që lojtari të dalë në të zezë në fund të fundit. Gjëja kryesore me këtë strategji është përcaktimi i kufijve maksimalë, shumës totale deri në lojën kryesore, shumës maksimale të pagesave. Me sistemin D’Alembert, është shumë më e vështirë të humbasësh të gjitha paratë, si në rastin e strategjive të tjera të njohura të ruletit.

Për të zotëruar sistemin, mënyra më e mirë është të hyni në një kazino online dhe të provoni versionet falas të ruletës që ofrohen. Këtu mund ta luani lojën sikur të ishte e vërtetë, pa investuar paratë tuaja. Provoni se si funksionon strategjia e D’Alembert në realitet përpara se të filloni ta zbatoni atë me para të vërteta.

Strategjia e ruletës së D’Alembert është e përsosur për lojtarët që duan pak argëtim dhe emocion që vjen me përdorimin e sistemit Martingale, por që nuk duan të marrin rrezikun që ai mbart, për të bërë aksione të mëdha parash që ndonjëherë nevojiten në atë sistem. . Prandaj, kjo është zgjedhja e duhur për ju nëse mendoni se Martingale është shumë e rrezikshme dhe ju nxjerr nga zona juaj e rehatisë dhe thelbi i saj ju përshtatet.

Disavantazhet e sistemit D’Alembert

Meqenëse sistemi D’Alembert është me rrezik të ulët, nuk mund të priten përfitime të larta prej tij. Vihen bast shuma të vogla, kështu që fitohen shuma të vogla. Por në rast se loja me baste më të vogla është ajo që dëshironi, atëherë kjo është patjetër ajo që kërkoni. Me shumë mundësi do të synoni të merrni një numër të barabartë fitoresh dhe humbjesh, por kjo nuk ka gjasa të ndodhë gjatë një loje më të gjatë – në fund të fundit, shtëpia e bastit gjithmonë përfundon duke fituar.

Gjithashtu, nëse shanset nuk janë në favorin tuaj dhe e arrini atë seri të tmerrshme humbjesh, ndoshta do ta keni të vështirë të rikuperoheni nga ajo. Mundësia e vetme është një seri po aq e mirë fituese, ndërsa ato priren të jenë mjaft të rralla.

Nëse keni ndërmend të pasuroheni me këtë strategji gjatë një vizite në kazino, mbani në mend se kjo pothuajse me siguri nuk do të ndodhë. Ka shumë mundësi që gjithçka të jetë krejtësisht ndryshe nga ajo që mund të pritej. Kjo mund të thyejë të gjithë parimin e kësaj strategjie të ruletit – dhe mund t’ju lërë plotësisht pa fitore.

Sistemi D’Alembert
Sistemi D’Alembert

Ndërhyrja në sistem

Meqenëse metoda D’Alembert është mjaft e vjetër, ka shumë ndryshime dhe shtesa që janë shfaqur gjatë viteve. Thjeshtësia e përgjithshme e sistemit e bën atë një bazë shumë të mirë në të cilën duke u bazuar në të mund të krijoni strategjinë tuaj të basteve për ruletën. Këtu janë disa ide me të cilat kemi ndërhyrë gjatë përpunimit të këtij artikulli.

Progresioni i basteve

Ndërhyrja në progresin fillestar të bastit mund të sjellë rezultate interesante. Për shembull, në vend që të hiqnim vetëm një njësi nga basti pasi fituam, provuam ta rivendosnim bastin në një. Kjo do të rezultojë në humbje vërtet shumë të ulëta, të cilat do të kompensohen në një farë mënyre nga fitimet. Sidoqoftë, kur vendosni avantazhin e kazinosë në ekuacion, përfundimisht do të përfundoni me një humbje të vogël.

Mos lejoni që avantazhi i kazinosë t’ju dekurajojë – këto shifra shtohen në plan afatgjatë. Ekziston mundësia që ju të shkoni në një seri të mrekullueshme fitimesh dhe të arkëtoni fitimet tuaja më vonë.

Contre D’Alembert

Për shkak të të gjitha mangësive që renditëm në tekstin e mëparshëm me strategjinë D’Alembert, u krijua një kundër-version, i cili është shumë i popullarizuar sot në mesin e lojtarëve të ruletit. Punon njejtë si origjinali, vetëm anasjelltas. Ju e rritni bastin tuaj pas një fitoreje dhe e ulni atë pas një humbjeje. Le ta krahasojmë këtë metodë me sistemin D’Alambert duke përdorur të njëjtin shembull si më parë.

Përparësitë në krahasim me strategjinë klasike të ruletës D’Alembert janë se lojtarit tani i duhen edhe më pak para për të luajtur sipas sistemit. Nëse ndodh që të keni një seri të gjatë humbjesh, nuk duhet të përpiqeni të kompensoni duke investuar gjithnjë e më shumë çipa.

Derisa sistemi klasik është duke luajtur “i sigurt”, sistemi i kundërt është më dinamik dhe siguron sigurimin që të shënoni gola të mjaftueshëm në mënyrë që një gabim të mos ju largojë nga fitimi në humbje.

Përpjekje të caktuara kanë treguar se kundër-versioni është shumë më ekonomik se ai klasik. Ofron një shans më të mirë për të përfunduar lojën me fitim.

Contre d'Alembert tabela
Contre d’Alembert tabela

Siç mund ta shihni, rezultatet nuk janë aq pozitive sa me sistemin klasik d’Alembert. Megjithatë, Contre D’Alembert kërkon fond akoma më të vogël, dhe nëse jeni në një seri të madhe humbjesh, nuk keni nevojë të vendosni shumë çipe në një kohë për t’u rikuperuar prej tij.

Sistemi D’Alembert është argëtues dhe i lehtë për t’u përdorur

Sistemi D’Alembert është një nga mënyrat më të lehta dhe pa shqetësime për të luajtur ruletë që ne njohim. Strategjia është e rëndomtë dhe e thjeshtë dhe funksionon në mënyrë të përsosur – por mos prisni të bëheni milioner derisa e përdorni. Fitimet do të jenë të vogla dhe humbjet do të jenë të pashmangshme në plan afatgjatë. Falënderoni avantazhin e kazinosë për këtë.