Reverse martingale strategy

Strategjia e kundërt Martingale

Sistemi i basteve Reverse Martingale – strategjia e kundërt Martingale (i njohur gjithashtu si Paroli) konsiderohet të jetë një nga strategjitë më të vjetra të lojërave të fatit ndonjëherë. Ka dëshmi se është përdorur në Itali që në shekullin e 16-të, për një lojë të njohur si Baset. Në ditët e sotme, ky sistem përdoret gjerësisht për të luajtur ruletë dhe bakarat, por mund të aplikohet pothuajse në çdo lojë që përmban baste që kanë rreth 50% shanse për të fituar, të tilla si keps, sik bo, madje edhe blackjack, me disa modifikime.

Kjo është një nga strategjitë për baste çift – për ruletë, duhet të përdoret për të bërë baste në Kuq/Zi, Çift/Tek dhe 1-18/19-36. Reverse Martingale është një sistem progresiv, që do të thotë se ju rritni bastin tuaj pasi të plotësohen disa kushte.

Përmbledhje dhe analizë e strategjisë

Ky sistem quhet Reverse Martingale për një arsye. Derisa sistemi Martingale ju këshillon të dyfishoni bastin tuaj pas çdo humbjeje, ky sistem ju këshillon të bëni pikërisht të kundërtën – të dyfishoni bastin tuaj pas çdo fitore. Ju filloni duke vënë bast shumën më të ulët të mundshme të parave në një nga bastet çift. Vazhdoni të vini bast të njejtë për të njëjtën gjë derisa të arrini të fitoni – pas kësaj, ju dyfishoni madhësinë e bastit tuaj për rrotullimin tjetër. Kur humbisni, restartoni sistemin dhe vendosni përsëri shumën më të vogël të mundshme. Provoni këtë strategji në faqet më të mira të kazinove online në Maqedoni të Veriut, si: bet365, 22bet dhe 1xbet.

Gjithçka ose asgjë

Thelbi i strategjisë Reverse Matingale është të përpiqesh të godasësh seritë. Shkencëtarët pohojnë se çdo rezultat i pavarur i lojës (si p.sh. rrotullimi i topit të ruletës në këtë rast) nuk mund të ketë sekuenca specifike. Lojtarët e ruletës e dinë se megjithëse nuk mund të parashikohen, ato ndodhin. Nëse ai investon më shumë gjatë një serie fitoresh, lojtari do të fitojë më shumë para sesa nëse ai thjesht bën vazhdimisht të njëjtat baste, dhe çdo sistem që e arrin këtë ndoshta do ta ndihmojë lojtarin.

Në thelb, kjo do të thotë se ky sistem mund t’ju sjellë një shumë të madhe fitimi, nëse arrini të arrini një seri fitimesh me fat prej pesë ose gjashtë fitoresh radhazi, që zakonisht do të thotë se basti i radhës do të ishte mbi sasinë maksimale të tavolinës. Gjithashtu, nëse futeni në serinë e gabuar, humbni gjithçka. Pra, nëse nënvizojmë, mund të thuhet se futesh në lojë sipas sistemit “gjithçka ose asgjë”.

Strategjia Paroli – Përfitimet dhe Probabilitetet
Strategjia Paroli – Përfitimet dhe Probabilitetet

Logjika e sistemit bazohet në idenë se fitoret dhe humbjet zakonisht vijnë me seri. Duke vënë baste më shumë gjatë serive fituese dhe më pak gjatë serive humbëse, me siguri do të arrini të fitoni në plan afatgjatë. Shumë njerëz pretendojnë se strategjia Reverse Martingale është një nga sistemet më të sigurta dhe më të qëndrueshme – por siç ndoshta e dini tashmë, jo gjithçka është perfekte me të.

Si aplikohet?

Përpara se të përdorni strategjinë e kundërt Martingale, së pari do t’ju duhet të përcaktoni:

  • sa para jeni të gatshëm (dhe mund të përballoni) të humbni në një seri – të holla për të luajtur.
  • sa do të jetë basti juaj fillestar;
  • çfarë lloji të bastit do të përdorni;
  • sa dëshironi të fitoni – shumën e dëshiruar të parave.

Nuk ka asnjë strategji apo sistem të vetëm, kryesor dhe më të mirë të ruletës. Ka shumë sisteme dhe strategji rulete, por shumica bazohen në të vërtetë në sistemin Martingale. Asnjë nga sistemet aktuale nuk mund të konsiderohet si një strategji e “fitores së garantuar në ruletë”, sepse nuk mund ta eliminoni plotësisht faktorin e rastësisë. Gjëja më e mirë që mund të bëni është të vini baste në baste të jashtme gjegjësisht “Outside bets” – sepse sistemet dhe strategjitë që i përfshijnë ato janë përgjithësisht më efikase.

Shanset tuaja për të fituar janë më të lartat (rreth 48%) te këto baste, sepse ju mbuloni pothuajse gjysmën e tabelës dhe avantazhi i vetëm i shtëpisë i heq shanset e një 50-50%. Në çdo rast, duke ditur se si funksionon një lojë ruletë, shanset dhe strategjia e saj do të japin rezultatet më të mira dhe do të rrisin në mënyrë efikase shanset tuaja për të fituar në plan afatgjatë.

Ajo që është e rëndësishme me çdo strategji, duke përfshirë këtë, është të përcaktoni kufijtë tuaj dhe të dini se kur duhet të hiqni dorë.

Avantazhet e strategjisë Reverse Martingale

Një nga avantazhet e caktuara që ju jep sistemi Reverse Martingale është fakti që nuk mund të humbni shumë menjëherë. Seritë humbëse nuk janë një problem i madh, pasi ju gjithmonë vendosni shumë minimale si bast në to. Dhe kur dyfishoni, po i përdorni paratë e kazinosë në një farë mënyre – kështu që shuma juaj fillestare e parave duhet të mbetet relativisht e njëjtë derisa të arrini atë fitoren e madhe.

Fitoret e njëpasnjëshme do të shtohen shumë shpejt dhe kështu do të rriten fitimet tuaja në mënyrë dramatike, për sa kohë seria juaj e fitimeve vazhdon. Duke pasur parasysh thjeshtësinë dhe sigurinë e përgjithshme, Reverse Martingale është ndoshta sistemi më miqësor për fillestarët. Mund të gjeni më shumë detaje se si të përdorni këtë strategji në faqet më të mira të ruletit në internet në Maqedoninë e Veriut, siç janë bet365, 22bet dhe 1xbet.

Disa nga disavantazhet

Nëse planifikoni të përdorni sistemin Reverse Martingale, përgatituni për shumë humbje. Mos harroni se shanset nuk janë saktësisht në favorin tuaj – të gjitha bastet çifte kanë 48,6% të fitimit, për shkak të slotit të gjelbër zero. Shanset janë edhe më të vogla nëse luani Ruletën Amerikane, pasi ka dy zero. Kjo do të thotë që ju do të humbni shumë lojëra, edhe pse nuk do të humbni shumë para në to -sepse në fund të fundit, do të vendosni si bast shumë minimale.

Një problem tjetër me këtë sistem është fakti se duhet vetëm një humbje gjatë serisë tuaj fituese për të humbur të gjitha fitimet tuaja. Duhet të dini se kur saktësisht duhet të ndaloni – dhe jo shumë njerëz dinë ta bëjnë këtë. Njerëzit përgjithësisht pretendojnë se në fakt janë paratë e kazinosë që ju i vini bast dhe i humbisni. Ne pretendojmë se janë në të vërtetë fitimet tuaja ato që përfundojnë në humbje kur prishet seria juaj fituese.

Si t’i qasemi strategjisë

Megjithëse ky sistem mund të jetë i thjeshtë në thelb, për të marrë vlerën maksimale prej tij, lojtarët duhet të gjejnë mënyrën e duhur për të luajtur. Ka disa mënyra të zakonshme për të përdorur Strategjinë e Reverse Martingale siç janë përmendur më poshtë.

Lojë agresive

Qasja më e rrezikshme, si gjithmonë, sjell shpërblimet më të mëdha. Ky është një stil loje – gjithçka ose asgjë, lojtari dyfishon bastin e tij gjatë serisë së fitoreve me shpresën se seria do të vazhdojë derisa lojtari të fitojë mjaftueshëm dhe të ndalojë së luajturi. Arsyeja për këtë qasje është e qartë. Nëse ekziston mundësia që një lojtar të hyjë në një seri të madhe humbjesh për shkak të së cilës ai do të humbasë të gjitha paratë, atëherë ekziston mundësia që të ndodhë pikërisht e kundërta.

Reverse Martingale strategy
Reverse Martingale strategy

Në situatë të këtillë, loja kërkon “vetëm” tetë apo nëntë fitore radhazi, (probabilitet 0.38% dhe 0.19%) pas të cilave pothuajse me siguri do të arrijë limitin. Atëherë mundeni lirisht të mblidhni fitimin tuaj dhe të shkoni në shtëpi i/e lumtur. Por, sigurisht, shanset që kjo të ndodhë janë shumë të vogla në rastin më të mirë.

Reverse Martingale me 3 hapa

Nëse ju pëlqen një qasje pak më e kujdesshme, rekomandohet të përdoret strategjia Reverse Martingale me 3 hapa. Ideja e kësaj qasjeje është të kufizojë rritjen e basteve në tre lojëra radhazi, dhe më pas të vazhdojë të luajë me bastet më të ulëta të mundshme. Mund të shikoni tabelën për të parë se si funksionon kjo metodë në teori.

Reverse Martingale me 3 hapa
Reverse Martingale me 3 hapa

Kjo mënyrë e të luajturit funksionon mirë nëse ka një numër të mjaftueshëm të serive fituese të njëpasnjëshme, por gjithashtu ka potencialin të çojë në një rezultat katastrofik nëse nuk ka seri të tilla. Në përgjithësi, duke përdorur këtë mënyrë më pak agresive të lojës, lojtarët kanë një shans më të lartë për të lënë lojën me një fitim.

Modifikime të tjera të sistemit

Ka shumë njerëz që mendojnë se një bast i dyfishtë pas çdo fitoreje është shumë agresiv për shijen e tyre dhe për këtë arsye do të kërkojnë mënyra alternative për të rritur bastin. Për shembull, lojtarët mund të aplikojnë sekuencën Fibonaçi për këtë metodë dhe në atë mënyrë fitimet sigurisht nuk do të grumbullohen aq shpejt sa nëse basti do të dyfishohej pas çdo fitoreje, por definitivisht lojtari nuk do të humbasë gjithçka në një rrotullim të pafat.

Reverse Martingale është si të gjitha sistemet e tjera të basteve

Problemi me strategjinë Reverse Martingale është se lojtari mund të akumulojë humbje më të vogla mjaft shpejt dhe megjithëse ato humbje mund të mos ndikojnë shumë në lojën tuaj, mund të përfundoni me humbje të konsiderueshme. Lojtarët duhet ta kenë parasysh që kufiri i kazinosë duhet të jetë i mjaftueshëm për të ruajtur ekuilibrin dhe për të mos lejuar lojtarët të fitojnë shuma të mëdha parash. Më e mira që një lojtar mund të shpresojë është të jetë në zero ose të bëjë një fitim të vogël. Sigurisht, ekziston gjithmonë mundësia që lojtari të ketë një ditë me fat dhe të fitojë me të vërtetë shumë.

Strategjinë e kundërt Martingale

Nëse një lojtar përdor sistemin Reverse Martingale, ai duhet të sigurohet që të mos luajë shumë në mënyrë agresive dhe të ndalojë kur të jetë koha e duhur. Ashtu si çdo sistem tjetër i lojërave të fatit, edhe ky ka potencialin të sjellë disa përfitime në afat të shkurtër, por është e sigurt që kazinoja, megjithatë, në planin afatgjatë do të jetë në avantazh.