Strategjitë më të mira të ruletës

Strategjitë më të mira të ruletës

Ruleta mund të jetë një lojë e thjeshtë fati. Megjithatë, që nga konceptimi i ruletës, lojtarët janë përpjekur të zhvillojnë një strategji fituese për të mundur një lojë që mbështetet në fat dhe jo në aftësi. Në këtë artikull, shpjegohen strategjitë dhe sistemet më të zakonshme të ruletit dhe listojmë avantazhet dhe disavantazhet e secilit. Ne do t’ju ndihmojmë të gjeni strategjinë më të mirë të ruletës për të luajtur:

Ka libra, statistika dhe webfaqe të panumërta që pretendojnë se kanë zbuluar një mënyrë të pagabueshme për të fituar në ruletë. Si lojtarë të zjarrtë, i shikuam nga afër strategjitë më të njohura të ruletës dhe i testuam – si teorikisht ashtu edhe në lojë reale. Rezultatet nuk janë shumë premtuese.

Sistemet dhe strategjitë e ruletës

Ndryshe nga disa lojëra të tjera fati kazino si “Blackjack” dhe lojëra të ngjashme me letra, strategjia e ruletës nuk qëndron në marrjen e vendimeve të vështira që ndikojnë në rezultatin e çdo basti. Në vend të kësaj, strategjitë më të suksesshme të ruletës përfshijnë menaxhimin e kujdesshëm të llogarisë suaj financiare dhe zgjedhjen e një sërë bastesh, dmth. bast ky që do t’ju ndihmojë të përmbushni qëllimin tuaj të paracaktuar. Kjo është zakonisht më e lehtë për t’u bërë duke zgjedhur një sistem bastesh rulete për t’u ndjekur. Ka shumë strategji ose sisteme të ndryshme rulete dhe secila prej tyre ndikon në shanset tuaja për të fituar në një mënyrë unike. Sistemet e ruletës kërkojnë që ju të ndiqni një sërë rregullash, si për sa i përket llojeve të basteve, ashtu edhe për sa i përket rregullave në lidhje me sa mund të vini bast në çdo raund. Zakonisht, rezultati i një rrotullimi të rrotës, pra një loje, do të përcaktojë se si do të vini bast në rrotullimin tjetër. Niveli i vështirësisë dhe kompleksitetit të çdo strategjie rulete dhe sistemit të basteve ndryshon, ashtu si edhe kërkesat për bast.

Strategji të ndryshme rulete për rezultate të ndryshme

Ne do të shpjegojm; disa nga sistemet dhe strategjitë më të njohura të ruletit me qëllim që t’ju ndihmojmë të vendosni se cila strategji ruletë është më e mira për ju. Pavarësisht se si ju pëlqen të luani ruletë, ekziston një strategji ruletë që i përshtatet preferencave dhe dëshirave tuaja. Në varësi të stilit tuaj të lojës, ju mund të preferoni një sistem që ofron një shans të lartë për të fituar shuma të vogla ose një sistem me një probabilitet më të ulët për të fituar, por që synon të fitojë më shumë. Një tjetër gjë që duhet patur parasysh është se asnjë nga këto strategji ruletë nuk mund të ndryshojë avantazhin matematikor të shtëpisë, i cili mbetet gjithmonë i njëjtë. Në fund të fundit, ruleta në internet është ende një lojë fati dhe nuk ka një sistem apo strategji perfekte për fitime të sigurta, por ato kanë të bëjnë më shumë me preferencat tuaja personale. Me secilin prej këtyre sistemeve ruletë, ndonjëherë do të fitoni dhe ndonjëherë do të humbni. Në ndarjen bazë, ekzistojnë sisteme ruletë që mund të grupohen në dy lloje, dmth në strategji: sisteme progresive dhe sisteme joprogresive.

Sistemi progresiv dhe joprogresiv

Sistemet progresive janë sisteme që kërkojnë rritje të bastit, pas çdo dështimi. Këto janë sisteme me rrezik të lartë, të cilat kërkojnë shuma më të mëdha financiare, por ofrojnë edhe përfitime më të mëdha. Disa prej tyre janë Sistemi Martingale, Sistemi i Madh Martingale, Sistemi D’Alembert, Sistemi Labouchere, sekuenca Fibonacci dhe të tjera. Sistemet joprogresive, ndryshe nga sistemet progresive, kërkojnë rritjen e bastit gjithmonë kur arrihet një fitim. Këto sisteme kërkojnë më pak kapital të investuar, dhe logjikisht, në përputhje me rrethanat, një nivel më të ulët të rrezikut, por kryesisht fitime më të ulëta. Disa prej tyre janë Sistemi Paroli, Sistemi Reverse Martingale, Sistemi Reverse Labouchere, sistemi 1-3-2-6.

tabela ruleti
Tabela ruleti

Sistemet më të njohura të strategjisë së ruletës

 • Martingale 
 • Fibonacci 
 • Reverse Martingale 
 • Labouchere 
 • James Bond 
 • D’Alembert 

Sistemi Martingale

Kur bëhet fjalë për sistemet më të famshme të ruletit, pra strategjinë më të mirë progresive, sistemi Martingale, si zhargon i njohur si “sistemi kuqezi”, njihet për thjeshtësinë dhe popullaritetin e tij. Sistemi Martingale përdor numrin më të madh të lojtarëve dhe përfshin baste të jashtme dhe baste që paguajnë 1:1. Bastet dyfishohen, gjegjësisht dyfishohen pas çdo humbjeje, ndërsa pas fitores bastet mbeten të njëjta. Ky sistem paraqitet gjithashtu në variacione të ndryshme si sistemi Reverse Martingale dhe sistemi i trefishtë dhe agresiv Martingale.

Sistemi Fibonacci

Strategjia e ruletës Fibonacci është e ngjashme me strategjinë e ruletës Martingale në shumë mënyra, por ka disa dallime midis tyre. Do të fokusohemi më së shumti në ndryshimet midis këtyre dy strategjive. Së pari, le të përshkruajmë mënyrën se si funksionon strategjia Fibonacci. Ai bazohet në sekuencën e famshme Fibonacci. Sekuenca duket si kjo:

1 – 1 – 2 – 3 – 5 – 8 – 13 – 21 – 34 – 55 – 89 – 144 – 233 – 377 – 610 – 987 -…

Ju mund të keni vënë re (ose tashmë e keni ditur) se secili nga numrat në këtë sekuencë është shuma e dy numrave të mëparshëm. Kjo veçori e sekuencës përdoret në këtë strategji, megjithëse mund të mos jetë e dukshme në fillim.

Kjo është mënyra se si funksionon strategjia Fibonacci:

 • Lojtari fillon duke vënë bast në shumën që korrespondon me numrin e parë në seri.
 • Sa herë që humbet, ai kalon te numri tjetër në rresht dhe vë bast shumën e duhur. Sa herë që fiton, kthehet dy numra pas. Nëse lojtari arrin fillimin e serisë, ai vazhdon të vërë bast vetëm shumën që korrespondon me numrin e parë derisa të humbasë; pastaj vazhdoni në përputhje me rrethanat.

Reverse Martingale

Ky sistem quhet Reverse Martingale për një arsye. Derisa sistemi Martingale ju këshillon të dyfishoni bastin tuaj pas çdo humbjeje, ky sistem ju këshillon të bëni pikërisht të kundërtën – të dyfishoni bastin tuaj pas çdo fitore. Ju filloni duke vënë bast shumën më të ulët të mundshme të parave në një nga bastet çift. Vazhdoni të vini bast të njejtë për të njëjtën gjë derisa të arrini të fitoni – pas kësaj, ju dyfishoni madhësinë e bastit tuaj për rrotullimin tjetër. Kur humbisni, restartoni sistemin dhe vendosni përsëri shumën më të vogël të mundshme. Provoni këtë strategji në faqet më të mira të kazinove online në Maqedoni të Veriut, si: bet365, 22bet dhe 1xbet.

Logjika e sistemit bazohet në idenë se fitoret dhe humbjet zakonisht vijnë me seri. Duke vënë baste më shumë gjatë serive fituese dhe më pak gjatë serive humbëse, me siguri do të arrini të fitoni në plan afatgjatë. Shumë njerëz pretendojnë se strategjia Reverse Martingale është një nga sistemet më të sigurta dhe më të qëndrueshme – por siç ndoshta e dini tashmë, jo gjithçka është perfekte me të.

Sistemi Labouchère

Sistemi i ashtuquartur “sistem joprogresiv”, një lloj strategjie rulete për menaxhimin e parave, gjegjësisht sistem për “shfuqizimin” ose “anulimin” e çdo loje të fatit, i cili funksionon veçanërisht mirë me ruletën, prandaj është kaq i famshëm mes lojtarëve të ruletit. Ajo njihet më së shumti për bastet e shkëlqyera.

Sistemi James Bond

Ky është një sistem bastesh me shumën e përgjithshme, që do të thotë se do të investoni të njëjtën shumë në çdo raund. Sigurisht, gjithmonë mund të përdorni një sistem bastesh progresiv, por mbani në mend se ky është një opsion më pak i sigurt. Në veçanti, James Bond do të shpërndante bastet për secilën dorë si më poshtë:

 • Ai do të investonte 14 £ në numrat 19 deri në 36
 • Ai do të vinte 5 paund në bastin e linjës 15,16,17,18
 • Ai do të investonte një paund në zero
 • Nëse mendoni se 20 £ është një shumë shumë e vogël parash, mund ta testoni këtë strategji me shuma më të mëdha, si £ 100, £ 200 dhe £ 2,000 – gjithçka që ka rëndësi është që bastet të mbeten proporcionale.

Sistemi D’Alembert

Sistemi D’Alembert është vërtet i thjeshtë, veçanërisht në krahasim me strategjitë si Labouchere, për shembull. Ideja kryesore është shumë e ngjashme me sistemin klasik Martingale, por me një dallim të rëndësishëm – progresi i bastit në metodën D’Alembert është shumë më i sheshtë se dyfishimi agresiv i Martingale. Kjo rezulton në një nga strategjitë më të sigurta dhe më të lehta për t’u ekzekutuar.

Strategjia konsiston në rritjen graduale të bastit tuaj kur humbni lojëra dhe duke e ulur gradualisht atë kur fitoni. Ju filloni me një njësi dhe shtoni ose hiqni një njësi të vetme kur është e nevojshme. 

Çipe ruleti
Çipe ruleti

Sistemet dhe strategjitë e ruletës – pyetjet dhe përgjigjet më të shpeshta

Në këtë seksion, mund të gjeni pyetjet më të zakonshme, por edhe përgjigjet në lidhje me sistemet dhe strategjitë e ruletit. Nëse pyetja juaj nuk është këtu, mund të na kontaktoni gjithmonë.

A funksionojnë vërtet strategjitë dhe sistemet e ruletit?

Përgjigja për këtë pyetje është po dhe jo. E thënë thjesht, sistemet e basteve “nuk funksionojnë” nëse i shikoni vetëm nga pikëpamja e fitimeve monetare, të sigurta dhe të garantuara. Ruleta, si një lojë fati që është e rastësishme, nuk mund të ketë një sistem apo strategji të përshtatshme me të cilën do t’i garantoni vetes fitoren. Megjithatë, nëse doni të luani ruletë me qëllim dhe të përfitoni sa më shumë nga loja juaj, sisteme dhe strategji të caktuara të ruletës patjetër do t’ju ndihmojnë. Ka sisteme dhe strategji rulete për të gjithë, në varësi të llojit të lojtarit që jeni, sa kohë dëshironi të luani ruletë, sa janë opsionet tuaja të pagesës dhe nëse ju pëlqen të ndërmerrni rreziqe apo jo. Ju mund të lexoni më shumë për çdo sistem ruletë dhe avantazhet dhe disavantazhet në webfaqen tonë.

A ka vërtet një strategji ruletë 100% të saktë?

Ekziston një gjë shumë e rëndësishme që çdo lojtar ruleti duhet të ketë parasysh – kazinotë dhe bastoret janë një biznes më vete. Ata nuk do t’ju lejojnë thjesht të luani një lojë që fitohet lehtë, sepse atëherë nuk do të ishte lojë fati dhe kazinotë dhe online kazinotënuk do të kishin asnjë fitim dhe për rrjedhojë nuk do të ekzistonin. Sigurisht, ka edhe mundësi për të marrë fitime më të mëdha, nëse ju shërben fati. Askush nuk do të luante ruletë nëse fitorja nuk do të ishte e mundur. Kur bëhet fjalë për ruletën, në fakt ekzistojnë disa metoda, gjegjësisht sisteme dhe strategji rulete që do t’ju ndihmojnë të rrisni shanset për të fituar dhe ta shijoni lojën e ruletës në maksimum, sipas shijes tuaj. Megjithatë, asnjë sistem nuk funksionon 100% të kohës – kjo është e sigurt. Elementi i shansit të rastësishëm në ruletë, megjithatë, është shumë më i fortë se çdo sistem apo strategji. Sapo të rrotullohet rrota e ruletës, askush nuk mund të parashikojë se cili do të jetë rezultati. Asnjë analizë statistikore ose llogaritje e probabilitetit nuk mund t’ju tregojë me siguri se cili do të jetë numri i ardhshëm. Megjithatë, ka strategji dhe sisteme bastesh që mund t’ju ndihmojnë të përmirësoni lojën tuaj.

Cila është strategjia apo sistemi më i mirë i ruletës?

Nuk ka asnjë strategji apo sistem të vetëm, kryesor dhe më të mirë të ruletës. Ka shumë sisteme dhe strategji rulete, por shumica bazohen në të vërtetë në sistemin Martingale. Asnjë nga sistemet aktuale nuk mund të konsiderohet si një strategji e “fitores së garantuar në ruletë”, sepse nuk mund ta eliminoni plotësisht faktorin e rastësisë. Gjëja më e mirë që mund të bëni është të vini baste në baste të jashtme gjegjësisht “Outside bets” – sepse sistemet dhe strategjitë që i përfshijnë ato janë përgjithësisht më efikase.

A mund të përdoren/luhen në çifte strategjitë dhe sistemet e ruletit?

Jo. E vetmja gjë që mund të bëni me një “partner rulete” është ta luani lojën së bashku. Ky keqkuptim buron nga lojërat me letra, pasi ekipet me dy partnerë mund të numërojnë lehtësisht letrat dhe t’i sinjalizojnë njëri-tjetrit. Të jesh në ekip nuk të jep absolutisht asnjë avantazh në ruletë. Ju mund të mendoni se çdo strategji ruletë funksionon më mirë në një ekip (si p.sh. anëtarët e ekipit që vënë bast në numra të ndryshëm), por kjo në të vërtetë nuk ndryshon asgjë. Probabiliteti i çdo rezultati do të mbetet i njëjtë, si nëse luani ruletë vetëm, si me dikë në çift.

Cila strategji ose sistem ruletë ofron shanset më të mira për të fituar?

Siç e kemi përmendur tashmë, shanset më të mira për strategjitë dhe sistemet e ruletit ofrohen nga bastet e jashtme. Shanset tuaja për të fituar janë më të lartat (rreth 48%) te këto baste, sepse ju mbuloni pothuajse gjysmën e tabelës dhe avantazhi i vetëm i shtëpisë i heq shanset e një 50-50%. Në çdo rast, duke ditur se si funksionon një lojë ruletë, shanset dhe strategjia e saj do të japin rezultatet më të mira dhe do të rrisin në mënyrë efikase shanset tuaja për të fituar në plan afatgjatë.

tabela ruleti

Si përdoren sistemet dhe strategjitë e ruletit?

Strategjitë dhe sistemet e ruletës janë në thelb grupe të ndryshme udhëzimesh, të cilat premtojnë t’i ndihmojnë lojtarët të kalojnë më mirë dhe të shfrytëzojnë sa më shumë lojën e tyre, kur janë në një kazino ose kur luajnë ruletë në internet, përpara një ekrani, në shtëpi. Shumica dërrmuese e tyre bazohen në formula dhe algoritme matematikore. Ju mund të mësoni më shumë për çdo strategji rulete dhe të njëjtën gjë, nëse lexoni artikujt tonë mbi strategjitë dhe sistemet e ruletit, ku kemi shpjeguar në detaje efektivitetin e tyre, avantazhet, disavantazhet, si dhe si përdoren ato.

A mund t’i ndryshoj/krijoj vetë strategjitë dhe sistemet e ruletit?

Po, sigurisht që mund ta ndryshoni strategjinë e ruletës sipas gjykimit tuaj për të krijuar një sistem që ju përshtatet. Ju gjithashtu mund të dizajnoni sistemin tuaj unik të ruletës. Nuk ka rregulla. Një shembull i mirë i kësaj është sistemi i kundërt D’Alembert, sepse mund të mos dëshironi të rrisni shumën e bastit tuaj pas çdo fitoreje, sepse keni frikë se do të humbni në fund. Prandaj, është një lëvizje e mençur të kesh një rregull ndalimi pas 3 fitoreve, si në sistemin e kundërt D’Alembert, i cili është një variant i sistemit standard D’Alembert.